Rapportage hondenpoep

hond

Dankzij de massale reactie op de enquête over hondenpoep, is de gemeente Overbetuwe bereid om het hondenpoepbeleid in Valburg te wijzigen.

Concreet betekent dit dat er geen hondenpoepveld wordt geplaatst op het Burgemeester van Lyndenpark. Het hondenpoepveldje op de Hartogstraat is weggehaald omdat dit niet aan de normen van de gemeente voldeed. Daarnaast worden op vijf plaatsen in Valburg vuilnisbakken herplaatst, namelijk op: – De Stationsstraat tussen begin kavel voetbalvelden en oprit voetbalvelden; – Op de kruising Kasteelstraat / Tielsestraat (reeds geplaatst); – Langs de Vang richting de rotonde; – De kruising Hoogsepad en schoolplein; – De vuilnisbak op het plein bij het Kriekske wordt verplaatst naar de kant van het trottoir. U mag in deze bakken zowel hondenpoep als vuilnis deponeren.

Omdat veel mensen de voorkeur hebben voor een poepzakbak heeft de dorpsraad de gemeente bereid gevonden om een pilot te doen met een bak met poepzakjes. Hiervoor heeft de dorpsraad de drie “zwaarst” bevuilde locaties geselecteerd en vragen wij u uw voorkeur voor de plaatsing aan te geven op facebook of via de mail (hesther@dorpsraadvalburg-homoet.nl), doe dit uiterlijk 30 maart a.s. Op die locatie zal de pilotbak worden geplaatst. Afhankelijk van het succes van de bakken wil de gemeente meedenken in een uitbreiding van deze opruimvorm. We drukken in ieder geval iedere hondenbezitter op het hart te reageren en gebruik te maken van de desbetreffende bak. Als de bak niet wordt gebruikt wordt deze namelijk verwijderd en komt er géén nieuwe bak voor terug op die locatie.

Benieuwd naar de mening van Valburg in de enquête of meer informatie over het gesprek met de gemeente? Zie hier de rapportage ‘Optimaliseren leefomgeving’. Lees dan zeker hoofdstuk 10. De gemeente is hier mee bezig.

Reactie geeft invloed
De gemeente gaf met betrekking tot de resultaten uit hiervoor aangegeven enquête aan, dat ze niet bekend waren met het feit dat de hondenpoep zo’n overlast gaf in Valburg. Ze hebben er slechts van twee bewoners ooit klachten over ontvangen. Hieruit blijkt maar weer eens dat we, als we als dorp invloed willen hebben op beleid, dit kenbaar moeten maken, desnoods gezamenlijk. We roepen dan ook iedereen op om misstanden of irritaties aan te geven bij ons of de gemeente en niet af te wachten tot er een enquête of inspraakavond wordt georganiseerd.

Deel dit bericht!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Deel dit bericht!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email