Zomer in Gelderland in Valburg!

zomer_in_gld

Valburg doet dit jaar mee in de strijd om de mooiste plaats van Gelderland tijdens een radio- en tv-programma van Omroep Gelderland, dat in augustus door de hele provincie toert.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen en opdrachten. Het team krijgt enkele opdrachten die de hele dag in beslag nemen. Die opdrachten hebben te maken met Valburg. Met die opdrachten kunnen punten (en daarmee euro’s) verdient worden voor een zelf te kiezen goed doel. Verder leveren de opdrachten punten op voor de titel ‘Mooiste plaats van Gelderland’.

Tijdens de televisie-uitzending is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk mensen op het plein aanwezig zijn voor zoveel mogelijk punten (18.00 uur is de telling!!!). Daarnaast worden er tijdens de uitzending opdrachten gegeven. Al deze opdrachten samen leveren dan de punten (en dus ook euro’s) op.

Er is een onafhankelijke jury. De jury zal alle voorgenoemde opdrachten beoordelen. In totaal zijn daarmee 1000 punten te winnen, het aantal punten staat voor het bedrag dat het team in euro`s wint voor het goede doel. Maar met deze punten dingt Valburg ook mee naar de eretitel: Mooiste plaats van Gelderland!

Het team bestaat uit 10 teamleden. Dit team is al samengesteld en de teamleden worden op de facebookpagina bekend gemaakt.

De datum waarop Zomer in Gelderland naar Valburg komt is 23 augustus. Deze dag krijgt het team vroeg in de ochtend een opdracht waar de hele dag aan gewerkt kan worden. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we natuurlijk niet genoeg aan 10 teamleden. Hiervoor zoeken we mensen die handig zijn en ons kunnen helpen (denk aan: timmermannen, schilders, naaisters etc.). Graag willen we voorafgaande aan 23 augustus alvast een overzicht maken van al deze mensen. Dus lijkt het jou leuk om mee te doen en ben je 23 augustus vrij? Stuur een mail naar esther@dorpsraadvalburg-homoet.nl.

Daarnaast zou het natuurlijk geweldig zijn als op 23 augustus het hele plein vol staat met mensen. We hebben minimaal 300 man nodig om het maximale geldbedrag te krijgen maar we hopen natuurlijk op veel (en veel en veel) meer ;-). De telling is om 18.00 uur dus zorg dat je dan sowiezo aanwezig bent!

De live tv-uitzending start op 23 augustus om 18.15 uur.

Voor vragen kun je terecht bij esther@dorpsraadvalburg-homoet.nl